Over LostDogzzz

* * * W E L KOM * * *

IS UW HOND VERMIST ? VOTRE CHIEN EST PERDU ?

Meld uw hond aan via ons aanmeldingsformulier / Inscrivé votre chien : notre formulaire d’inscription: www.lostdogzzz.be

MIJN HOND IS VERMIST EN AANGEMELD BIJ VZW LOSTDOGZZZ WAT KAN IK NOG DOEN…?
LostDogzzz is een team dat bestaat uit beheerders (vrijwilligers) die al meer dan 5 jaar ervaring hebben bij het helpen thuisbrengen van vermiste honden.
Wij begeleiden en sturen onze teamleden (vrijwilligers) aan in de zoektochten. Begeleiden en ondersteunen de baasjes in deze moeilijke periode. We nemen contact via mail, sms en starten een groepschat (messenger) omdat het vlotter gaat zo om iedereen tegelijkertijd op de hoogte te kunnen stellen van belangrijke info
We kunnen helaas niet bij elke zoektocht aanwezig zijn wegens afstand. Alvast wat tips…
– Meld de vermissing bij de instantie’s, politie, asiels en laat de chip op vermist zetten bij Dogid 02/333 92 22 tss 8u en 20u.
– Breng uw omgeving op de hoogte door de mensen aan te spreken en te flyeren. (printbare flyers kunnen door ons gemaakt worden wanneer u dit wenst )
– Zorg dat uw hond toegang heeft tot de tuin, eventueel zelfs naar binnen kan, maak een voerplek op een droge plaats en leg er een dekentje van de hond bij.
– Stel een geurbron veilig van de hond: iets waar enkel zijn geur aanhangt. In een goed afgesloten zak bewaren. Voor als er eventueel beroep wordt gedaan op speurhonden.
Voor contactgegevens kan u bij ons terecht.
– Ga op zoek naar aanwijzingen, vraag hulp aan familie en vrienden om hierin bij te staan… LostDogzzz zal helpen als we in die regio vrijwillers ter beschikking hebben.
VOOR DE HELPERS:
– Als er een zichtmelding is niet met grote groep ernaartoe maar baasje contacteren.
– Ik zie mijn hond en hij komt niet ..Wat nu ? Dit noemt de overlevingsmodus…Benader de hond niet in rechte lijn en vermijd direct oogcontact, ga op je hurken zitten en spreek met een zachte geruststellende stem, probeer hem/haar naar je toe te lokken.
Wanneer men met een angstige hond te maken, kan er een vangkooi ingezet worden. Hiervoor moet wel een regio gekend zijn waar de hond rondloopt.
* DE WERKING VAN DE KOOI ZAL GOED UITGELEGD WORDEN EN IS ENORM BELANGRIJK IN BELANG VOOR DE HOND DAT DEZE WERKING GOED NAGELEEFD WORDT
Wij trachten jullie hierin bij te staan, te begeleiden en te steunen.
Bedankt voor het vertrouwen in ons, wij zullen steeds handelen in belang van de veiligheid van de hond en in samenwerking met de baasjes/verantwoordelijke.
Groetjes het beheer
Petra – Jessy – Romy