Over LostDogzzz
* * * W E L KOM * * *
IS UW HOND VERMIST ? VOTRE CHIEN EST PERDU ?

Meld uw hond aan via ons aanmeldingsformulier / Inscrivé votre chien : notre formulaire d’inscription: www.lostdogzzz.be
MIJN HOND IS VERMIST EN AANGEMELD BIJ VZW LOSTDOGZZZ, WAT KAN IK NOG DOEN…?
– Meld de vermissing bij de volgende instantie’s: politie, asiels en laat het chipnummer op vermist zetten bij Dogid via het nummer 02/333 92 22 (kan tussen 8u en 20u.)
– Breng uw omgeving op de hoogte door de mensen/buren aan te spreken en te flyeren. (printbare flyers kunnen door ons gemaakt worden wanneer u dit wenst )
– Zorg dat uw hond toegang heeft tot de tuin en eventueel zelfs naar binnen kan. Maak een voerplek op een droge plaats en leg er een gedragen kledingstuk bij.
– Ga op zoek naar aanwijzingen, vraag hulp aan familie en vrienden om je hierin bij te staan. LostDogzzz zal helpen als we in die regio vrijwilligers ter beschikking hebben.
OVER ONS:
LOSTDogzzz is een team dat bestaat uit beheerders (vrijwilligers) die al meer dan 5 jaar ervaring hebben bij het helpen thuisbrengen van vermiste honden.
Wanneer de hond is aangemeld via onze website, verwerken wij de gegevens en plaatsen we de hond online (website + Facebook).
Nadat de hond bij ons is aangemeld en online is geplaatst, nemen we contact via mail, sms, Facebook of telefonisch en starten we een groepschat (messenger). Zo hebben we een centrale communicatie tussen baasjes en team om iedereen op de hoogte te kunnen stellen van belangrijke info.
We maken een printbare flyer die baasje/vrijwilligers kunnen printen en verspreiden in de omgeving van de vermissing.
We hebben vangkooien en camera’s ter beschikking indien nodig en zullen deze komen plaatsen. Dit kan enkel wanneer de hond niet benaderbaar is en in de omgeving blijft. Het is dan ook uiterst belangrijk om rust te bewaren bij angstige honden om deze in de omgeving te houden en de kooi zijn werk te kunnen laten doen. De werking van de kooi zal goed uitgelegd worden en het is enorm belangrijk in het belang van de hond dat deze werking goed nageleefd wordt.
We begeleiden en sturen onze teamleden (vrijwilligers) aan in de zoektochten.
We kunnen helaas niet bij elke zoektocht aanwezig zijn wegens afstand. Vandaar dat we ook met vrijwilligers werken. Zij helpen samen met ons waar kan (indien er in de regio vrijwilligers aanwezig zijn).
We trachten baasjes te begeleiden, ondersteunen en bij te staan in deze moeilijke periode.
We werken volgens de privacywetgeving en volgens alle wettelijke regels. We doen geen herplaatsing of opvang van gevonden honden waar geen eigenaar van gekend is. Deze worden naar het asiel gebracht.
Gemissingen (oud baasje zoekt contact) en vermissingen door partner/familieruzies plaatsen we niet. Dit laatste is een zaak voor de politie en het onderzoek kan hierbij in gedrang komen.
We werken in vertrouwen en discretie. Wanneer ons info in vertrouwen wordt gegeven, zullen wij dit ook intern houden.
Bij vragen, twijfels, klachten, raad, hulp,… kan u steeds terecht via info@lostdogzzz.be
Bedankt voor het vertrouwen in ons. Wij zullen steeds handelen in het belang en de veiligheid van de hond, en in samenwerking met de baasjes/verantwoordelijke.
Groetjes, het beheer
Petra – Jessy – Kristien – Sam & Vicky